Autotripjes voor nieuwkomers

Ben jij een nieuwkomer en wil je Nederland graag beter leren kennen? Dan bied ik je de mogelijkheid om gratis samen op stap te gaan in mijn mooie klassieke auto

 
Waar gaan we naar toe?
Voordat we op stap gaan, overleggen we altijd waar we naar toe gaan en wat we willen laten zien. Denk bijvoorbeeld aan allerlei bijzondere steden en dorpen, landschappen, gebieden en (water)werken. Jij kiest, wij rijden en vertellen en samen genieten we van de reis.

Wie gaan er mee?
Naast jou kunnen maximaal twee van jouw vrienden/vriendinnen of familieleden meerijden. Tijdens de rit ben ik de chauffeur en gaat er ook een collega of vriend mee om ons iets te vertellen over de Nederlandse taal, natuur, cultuur of geschiedenis.

Reacties

Lilav en Shiyar uit Syrië wilden graag naar Giethoorn:
“Geweldig dat jullie aan nieuwe Nederlanders denken. Dat geeft ons en vele nieuwkomers kans om zich thuis te voelen, Maar ook een kans om de bijzonderheden van Nederland, die we tijdens de inburgering krijgen, in het echt te ervaren... We hebben vaker van Giethoorn gehoord en in filmpjes gezien. Door jullie konden we het zien.”

Ali Frank uit Iran, met zoontje Arvin:
“Giethoorn is een prachtige toeristenstad die wordt omgeven door water en die je per boot moet verkennen. Dit waren de dingen die ik had gehoord en altijd wilde zien. Maar met de voorwaarden die we hadden, konden we niet aan dit verzoek voldoen. Toen we erachter kwamen dat iemand ons zou aangeven om dit te doen, hebben we meteen actie ondernomen. Het was echt als een wonder na jaren weg te zijn van al het plezier. En we hebben Giethoorn van dichtbij gezien, het was echt prachtig, we hebben echt een onvergetelijke dag gehad, met die mooie klassieke auto en dat hele mooie, oude huisje op zo'n dromerige plek, het was alsof we aan het dromen waren. Ik kan onze innerlijke gevoelens voor die dag echt niet uiten. Ik kan alleen maar uit de grond van mijn hart degenen bedanken die deze droommomenten voor ons hebben laten gebeuren.”

Nilofar en Mustafa uit Afghanistan over het bezoek aan Den Haag:
"Mijn reis naar Den Haag met Mustafa, Geert en Leny was fantastisch. We reden vanuit Malden in een antieke auto en genoten onderweg van prachtige landschappen. We bezochten eerst een oud en beroemd hotel in Den Haag, dat werd vernieuwd uit de tijd dat Indonesië onder Nederlands bestuur stond. De inrichting daar was vergelijkbaar met een hotel in mijn woonplaats Afghanistan. We hebben veel geleerd over de geschiedenis van Den Haag terwijl we door de stad reden. Leny gaf ons veel informatie over de geschiedenis van de stad en de prachtige historische zee. We stonden versteld van de warme zee, prachtige stranden en de vriendelijke bevolking. We zijn toen naar een restaurant aan zee gegaan om te eten, dat was allemaal in het Nederlands, en ik heb Google Translate gebruikt om het beter te begrijpen. Over het geheel genomen was het een prachtige reis en hebben we veel geweldige foto's en selfies gemaakt."

Mehmet Yuca over de trip van een halve dag door de Overbetuwe (tussen Nijmegen en Arnhem): "Met de oude Volvo. Het was voor ons een zeer nuttige reis om onze omgeving te leren kennen. Ik en mijn familie hebben er erg van genoten. Ook hebben we de Nederlandse cultuur beter kunnen leren kennen. Kasteel Doornenburg vonden wij erg leuk. Ik droomde dat ik daar in de oudheid woonde." 

 

Wil je meer weten of een afspraak maken, mail, bel of app mij.